Honda Miimo HRM 40 EC

Kód: PK 54346 / Výrobce: Honda

36 990 Kč 30 570.25 Kč
skladem DOPRAVA ZDARMA

Možnost dodání produktu:

PPL - do 10 kg - bez dobírky (platba předem) 0 Kč s DPH

Popis produktu

Robotická sekačka Honda Miimo HRM 40 EC

Sekačka se hodí na malé trávníky v jednoduchých  zahradách otevřeného typu. To znamená méně členité  zahrady s rovným oplocením a menším množstvím zákoutí,  zatáček a jiných překážek.

Robotická sekačka Honda Miimo HRM 40 EC s bezuhlíkovým motorem . Doba  sečení na jedno dobití je 45 min. Šíře záběru 19 cm. Zvládne posekat  plochu o rozloze cca 400 m2. Hmotnost 7,6 kg.

Nejmenší z rodu poslouchá na slovo

Malá, ale hodně šikovná. Velká pojezdová kola  umožňují sekačce Miimo HRM 40 EC pohyb i na nerovném  povrchu. Je poměrně malá a kompaktní. Délka je necelých  45cm a váží něco málo přes 7,5kg. Efektivní sekání je  zajištěno nejinak, než třemi výkyvnými žiletkovými  čepelkami, letmo zavěšenými na rotující disku. Záběr  sekání je 19 cm. Sekačka je opatřena veškerými  bezpečnostními prvky, ke kterým patří samozřejmě  nárazové senzory, které se aktivují při nárazu sekačky  do překážky a sekačku vypnou. Rovněž nadzvednutí  sekačky během sekání aktivuje zvedací senzory, které  sekačku rovněž vypnou tak, aby se předešlo případnému  poranění od rotujících sekacích čepelek. Tomu odpovídá  i plošný sekací výkon odpovídající automatické údržbě trávníku o rozloze max. 400 m2 ± 20% v závislosti  na členitosti zahrady a množství překážek a ostrůvků.  Nová Miimo HRM 40 EC je přizpůsobivé jakémukoliv tvaru  zahrady. Pro instalaci je nutné po obvodu trávníku  položit ohradníkový vodič, který je napájen z nabíjecí  stanice. Při prvním zprovoznění si sekačka sama  automaticky celou plochu objede, zapamatuje si tvar  a potom dle aktuální situace rozvrhne optimální způsob  sekání.  Na uživateli je jen aby si zvolil  samostatně pracovní rozvrh tak, aby to vyhovovalo  dennímu režimu rodiny. Ovládání sekačky je snadné,  intuitivní na dobře čitelném displeji v českém jazyce.

Verze HRM 40 EC je vybavena konektivitou GSM 2G,  chytrým časovačem s po stažení aplikace MiiMonitor do  Vašeho smartphonu, ovládejte skačku na dálku  odkudkoliv na světě nebo ji nechte dle aktuální  předpovědi počasí automaticky naprogramovat rozvrh  sekání. Propojením Alexa s chytrou domácností zase  získáváte možnost ovládat sekačku hlasovými povely  a dalšími možnostmi spojenými možnostmi řídícího  softwearu sekačky. Sekačku lze snadno použít i více  plochách bez nutnosti další složité instalace. Pokud  sekačka na jedno nabití neposeká celý trávník, nejbližší cestou se vrátí do nabíjecí stanice,  baterie se automaticky nabije a sekačka se vrátí automaticky do bodu, kde přestala sekat a v sekání  pokračuje. Miimo HRM 40 EC disponuje krytím IPX4 a  je schopna pracovat bez ohledu na počasí. Veškerá  technika Míímo je schována pod pevným a odolným krytem,  zajišťujícímu ochranu elektroniky před padajícím  deštěm a vlhkostí při práci na mokrém trávníku. Nelze  ovšem sekačku Miimo vyplachovat tekoucí nebo stříkající  vodou. Proti takové vlhkosti ochráněna není. Platí to  i v případě používání zavlažovacího systému.

Zavlažování naprogramujte na jiný čas než je pracovní  čas sekačky. Vzhledem k napájecím akumulátorům typu  Li-ion, sekačka pracuje bez ohledu na okolní teplotu  ovzduší. V případě extrémních povětrnostních podmínek  (bouřky, krupobití a pod.), doporučujeme sekačku ukrýt  do bezpečí. Nové Míímo je opatřeno funkcí „Place &  Mow“ (Místo & Sekej), což znamená, že pokud  potřebujete prioritně posekat na ploše místo o rozměru  2 x 2m nebo 3 x 3m, např. pro umístění zahradního  nábytku, položíte sekačku na zvolené místo, stisknete  příslušné tlačítko a sekačka automaticky vyseká na  ploše zvolený čtverec. O chod sekačky se stará mimořádně tichý a účinný elektromotor. Vícepólová  konstrukce rotoru zaručuje konstantní a stabilní  výkon motoru. „Palivovou nádrží“ pro Míímo HRM 40 EC  je Li-Ion akumulátor 18 V o kapacitě 2,5 Ah.  Konstrukce Li-Ion akumulátorů zaručuje dlouhou výdrž  a životnost. Chytrá nabíjecí stanice akumulátor spolehlivě, šetrně a hlavně rychle nabije a sekačka  se automaticky vrátí na místo a pokračuje v práci. Pro  aktivaci sekačky musíte zadat Vámi zvolený PIN kód.

Bezpečná, výkonná, spolehlivá, tichá, úsporná a  hodně snadná na obsluhu.

ZÁKLADNÍ PARAMETRY

akumulátor:
18 V
kapacita:
2,5 Ah
sečená plocha:
400 m²
hmotnost:
7,6 kg
sekce:
robotické sekačky
výrobce:
Honda
Technické specifikace
HRM 40 EC
Max.pojezdová rychlost (tichý režim)(m/s)
0,35
Hmotnost (kg)
7,6
Obvodový vodič v balení (m)
125
Typická doba sečení na jedno dobití (min)
45
Typická doba dobíjení (min)
45
Nárazový / Zvedací / Náklonový senzor
Ano / Ano / Ano
Alarm / PIN
Ano / Ano
Hlučnost (Tichý režim)(dBA)
63
Baterie
Li-ion 18V – 2,5Ah
Výška sečení (mm)
30 - 50
Šíře záběru (mm)
190
Žací mechanismus
disk s 3x letmo zavěšenými čepelemi s jednosměrným otáčením
Žací motor (typ / výkon (W))
bezuhlíkový
Max.přípustná svažitost terénu
až 15°
Typická pracovní plocha (m2)
350
Maximální pracovní plocha (m2)
400
Hodinový výkon (m2/h)
cca 150
Pojezdový motor (typ / výkon (W))
bezuhlíkový
Velikost plochy (m2)
400

Oboustranné žací čepelky

Inteligentní robotická sekačka Honda Míímo nepřetržitě  udržuje konstantní výšku trávy. Pravidelně tak  zařezává jen konečky travních stébel v délce několika  milimetrů, které fungují jako přirozené hnojiva a  přirozenou cestou tak přispívá k tomu, aby byl Váš  pěstěný trávník neustále svěží v perfektní, zdravé  kondici a dokonalém vzhledu. Tomu musí odpovídat i  žací nástroj v podobě oboustranných velmi ostrých  žacích čepelek o velikosti žiletky na holení. Ty  jsou z bezpečnostních důvodů výkyvně zavěšeny na  rotujícím disku v žací komoře sekačky. V případě  náhodného nárazu čepelky na pevnou překážku se čepelka  vykloní a nedojde tak k její destrukci. Disk s  žacími čepelkami se po každém nabití akumulátoru  sekačky začne otáčet opačným směrem než před nabíjením.  Je tak zajištěno rovnoměrné opotřebení žacích břitů z  obou stran a jejich životnost je dvojnásobná.  Z bezpečnostních důvodů je použitý materiál mimořádně  houževnatý a nedovolí za běžného provozu vzniku  jakýchkoliv úlomků či střepinek.

Li-Ion baterie s dlouhou životností

Vzhledem k tomu, že je sekačka Míímo napájena poslední  generací Lithium-iontových baterií (Li-Ion), neprodukuje sekačka žádné emise a díky  elektronickému řízení je spotřeba energie mimořádně  nízká. Provozní náklady za spotřebu elektrické  energie se tak pohybují v řádech desítek až stovek  korun za sezónu, v závislosti na modelu sekačky a  velikosti či členitosti trávníku. Nízká úroveň  samovybíjení a odolnost vůči nepravidelnosti úrovně  nabíjení a vybíjení je **životnost baterie mimořádně  dlouhá*. Při průměrném vegetativním období 6 měsíců v  roce, velikosti travnaté plochy cca 1000 m2 je  životnost baterie cca 4 sezóny. Samozřejmě životnost  baterie je ovlivněna např. členitostí a složitostí  zahrady, svažitostí terénu, nastavením časovače a  klimatickými podmínkami provozu.

Inteligentní ovládací panel v českém jazyce

Ovládací panel slouží k nastavení robotické sekačky  tak, aby dokonale přizpůsobila svůj pracovní režim  všem specifickým a individuálním požadavkům uživatele. Přehledné menu v českém jazyce umožňuje  programování pracovních časů, nastavení míst k sekání,  způsob sekání a další parametry, včetně nastavení  činností na zahradě s ohledem na roční období a  zeměpisnou polohu zahrady u nejvyššího modelu Miimo.  Ovládací panel je opatřen dobře čitelným displejem  a přehlednými tlačítky. Vše je ochráněno proti  nepřízni počasí. Programování a časování sekačky je  velmi jednoduché, intuitivní a přehledné.

Bezpečí při práci

Přestože se může na první pohled zdát, že výkon sekačky  je ve srovnání s klasickou motorovou nebo elektrickou  sekačkou malý, žací čepelky jsou natolik ostré, že při  zasažení prstů nebo třeba ohonu pejska mohou způsobit  poranění. Plovoucí ochranný vnější kryt sekačky je  konstruován tak, aby vnější obvodové kraje byly od  roviny otáčení čepelek dostatečně daleko tak, aby ani  při náhodném přiblížení nedošlo ke kontaktu čepele s  rukou nebo nohou. Po celém svém obvodu je sekačka  vybavena nárazovými čidly, které již při lehkém nárazu  na pevnou překážku odkloní sekačku jiným směrem. Při  zvednutí sekačky nebo najetí na překážku, se Miimo  okamžitě vypne, spustí se alarm a pro další zprovoznění  je nutné zadat PIN kód. Poziční čidla neustále  kontrolují zda-li se sekačka pohybuje pouze ve  stanoveném prostoru a zabraňují sekačce  nekontrolovaně vyjet za hranice vymezeného prostoru.  Při běžném provozu je tak robotická sekačka Honda  Miimo naprosto bezpečná. Bohužel ani při nejlepší  vůli nelze předpovědět nečekané a neobvyklé situace,  proto je pro 100% záruku bezpečí lepší robotickou  sekačku Miimo v době, kdy si na trávníku hrají děti  nebo domácí mazlíčci zaparkovat do nabíjecí stanice.

Ochrana proti krádeži

Robotická sekačka Honda Míímo je elektronicky  chráněna číselným PIN kódem. Jakmile dojde ke  zvednutí sekačky, aktivuje se výstražný alarm a  sekačka se okamžitě vypne. Pro jakékoliv odblokování je nutné na klávesnici namačkat správný číselný  PIN kód a pro zprovoznění sekačky na jiném místě je  nutná i nabíjecí stanice. Krádež robotické sekačky  Honda Miimo je proto zcela bezpředmětná. Kromě toho  je každá sekačka při prodeji zaregistrována a unikátní  údaje umožňují snadno identifikovat kradený stroj.

Odolnost vůči dešti

Veškeré robotocké sekačky Honda Míímo jsou schovány  pod pevným a odolným krytem, zajišťujícím dostatečné  krytí elektroniky před vlhkostí a prachem. Sekačka  Míímo je proto schopna bez omezení pracovat za  každého počasí, aniž by tím byly ohroženy  elektronické obvody a napájení sekačky.

Nízká hlučnost pro noční klid

Díky elektropohonu z baterií Míímo provádí svoji  činnost s minimální zvukovou kulisou. Pro práci v  noci je navíc možnost zvolení „Tichého“ režimu práce,  při kterém se snižují otáčky žacího nástroje a  upravuje se automaticky rychlost jízdy. Budete sami  překvapeni, jak je sekačka tichá i když spíte při  otevřeném okně.

Nabíjecí stanice

Honda Míímo naprosto samostatně pracuje přesně v  čase kdy potřebujete, jak dlouho potřebujete a kde  přesně potřebujete. Elektronika neustále hlídá  kapacitu baterií a jakmile kapacita klesne pod  minimální úroveň, sekačka si sama spolehlivě a  hlavně včas najde nejbližší cestu k nabíjecí stanici,  dojede se nabít a poté se opět vrátí k rozdělané práci  a naváže tam, kde před nabíjením skončila. Automatická  nabíjecí stanice je napájena standardním napětím  230V/50Hz a je napojena na ohradníkový vodič,  vymezující pracovní prostor sekačky. Slouží tedy jak  pro nabíjení baterie sekačky, tak i ke generování  naváděcího signálu v ohradníkovém vodiči a určení  směru pohybu sekačky vzhledem k charakteru zahrady. Honda Míímo je přitom natolik inteligentní, že  při najíždění a vyjíždění z nabíjecí stanice využívá  různých stop. Nedochází tak k „vyjíždění“ kolejí v  trávníku v prostoru kolem nabíjecí stanice. Samotná  robotická sekačka bez automatické nabíjecí stanice  nemůže pracovat.

Mii-monitor

Technologie Mii-monitor zajišťuje propojení robotické  Miimo s aplikací ve Vašem smartphonu. Sekačku lze tak  ovládat na dálku ve smyslu zapnutí a vypnutí,  naprogramovat čas a místo zahájení sekání, ukončení  sekání a díky online aplikaci MeteoGroup je schopna  sekačka (pokud je systémem vybavena) dle aktuálního  počasí automaticky naprogramovat rozvrh sekání.

Alexa - hlasový asistent

Hlasový asistent typu ALEXA od Amazonu je napojení  sekačky na systém inteligentní domácnosti, kde se  ovládání jednotlivých činností provádí pomocí hlasových  povelů. Lze tak sekačku např. povelem "Alexa, požádej  Miimo, aby sekal !" nebo "Alexa, řekni  Miimu aby se  vrátil do nabíjecí stanice !" atd. ovládat a řídit  aktuálně činnost a další možnosti spojenými možnostmi  řídícího softwearu sekačky pouhými hlasovými povely.

Povelům typu "Přines mi pivo !" bohužel systém zatím  nerozumí.

Dotaz k produktu

Produkt*
Jméno a příjmení* E-mail*
Váš dotaz*

Odesláním formuláře souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů.

Přihlásit se k odběru novinek

Odesláním formuláře souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů.

© ARSYLINE 2024
Upozornění
Zavřít
Zboží bylo úspěšně přidáno do košíku
0s DPH

V košíku máte zboží v celkové hodnotě 0 Kč s DPH

Pokračovat v nákupu Zobrazit košík